Aktuellt

Trädgård – Fika – Butik - Konst

Kalender 2016

 

JANUARI – Månaden då vi planerar och längtar!

 

FEBRUARI – Vi gläds åt svällande knoppar och förberedelser inför första Trädgårdstitten

 

MARS – Nu vaknar Trip2garden på riktigt!

Vi börjar med påsk och vårpyssel som work shop på Håkesgård söndag den 13 mars.

 

Årets första Trädgårdstitt blir Påsk på Håkesgård 19-20 mars klockan 10-16. Vi skapar vårig stämning med penseer, lökväxter, björkris, fjädrar och ägg. Butiken är fylld med fina vår- och påskarrangemang, kransar och annat mysigt som gör en glad!

Inträde 100 kr (barn gratis) vi bjuder på gofika som dukas upp i ladan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

APRIL Invigning av Lilla Grönas nya orangeri - Lördag 30 april & söndag 1 maj, kl 10-16.

Slumrande krafter i oss och trädgården börja släppas loss och får utlopp när denna månads trädgårdstitt blir en vårig invigning av Lilla grönas nya orangeri 30 april och 1 maj. Entré 100kr (barn gratis)

 

Välkommen att strosa i trädgården som är full av spirande växter, violer som nyfiket tittar fram och tulpaner som håller på att slå ut. Vi önskar oss ett orangeri fullt med glada människor som gör det inbott och härligt använt i ett nafs!

 

Butiken är laddad med sköna ting och grönska som hör våren och trädgården till. Vi bjuder på fika, hoppas vi får se dig som gäst!

Den första mini kursen i trädgårdsdesign, ”trädgårdsdesign på stående fot”, går också av stapeln denna helg. Anmäl dig och få extra inspiration och ideér!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAJ – En nyvaken trädgård med fräsch grönska och magnoliaknoppar hälsar trädgårdstittens gäster välkommen när ni besöker Maries sköna Håkesgård den 28-29 maj kl 10-16. Entré 100 kronor (barn gratis) vi bjuder på god fika i härlig miljö! Välkommmen!

 

JUNI – Trädgårdstitten 18-19 juni bjuder på en klarvaken trädgård och somrig fika där intrycken blir många. Det blomstrar och grönskar i alla hörn i Lilla Grönas 8 trädgårdsrum. Kursen Trädgårdsdesign på stående fot kör vi som vanligt både lördag och söndag kl 10-11 när vi är hos Viktoria. Anmälan till kursen senast dagen innan genom att skicka ett sms till 0702-48 52 61. 300kr/person inkl fika.

 

JULI – Frodig och lustfylld, överdådig men också storslaget enkel är trädgården på Håkesgård när det är dags för Trädgårdstitten den 30-31 juli.

 

AUGUSTI – Trädgårdstitten den 27-28 augusti i Lilla Grönas sommarträdgård som är prunkande men ändå vilsam, det vimlar av solhattar, dahlior, jätteverbenor och luften runt blommorna är fylld av fjärilar. Kursen Trädgårdsdesign på stående fot kan man anmäla sig till även denna gången. Entré 100kr (barn gratis). Vi bjuder på fika!

 

SEPTEMBER – Sommarträdgård blir höstträdgård, det doftar härligt av jord. Gräs, nypon & grönska bjuder på en höstföreställning i dagarna 2 på Håkesgårds Trädgårdstitt den 24-25 september. Entré 100kr (barn gratis). Vi bjuder på fika!

 

Föreläsning "Trädgård - en lisa för själen"

Den 24 september kommer vår vän och trädgårdsinspiratör Annica Christensen till Trädgårdstitten på Håkesgård! Hon börjar dagen med en fin föreläsning som heter "Trädgård-en lisa för själen". Resten av dagen kommer hon finnas på plats för att prata om härliga vårlökar!

Anmälan till föreläsningen görs genom att maila plan@trip2garden.se.

Tid: 08.45.

Pris 275:-/person (inkl entré o fika).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OKTOBER – Trädgården skall strax gå i vila liksom Trädgårdstitten men först skall det hela avslutas med härlig ljus- och pumpafest i dagarna två. Välkommen till Lilla grönas höstcharmiga och mysiga trädgård lördag den 22/10 kl 10.00-16.00. Vi bjuder på fika som du kan avnjuta i orangeriet eller i växtehuset om det är lite kyligt. Entré 100 kr (barn gratis).

 

Söndag 23 oktober har vi både Trädgårdstitt och Ljuskväll kl. 15.00 - ca 20.00. Då fylls trädgården med levande ljus och annan belysning. Kom och låt dig inspireras eller bara njut av stämningen. Vi bjuder på värmande soppa i orangeriet. Entré 100 kr (barn gratis)

 

Minikurs i trädgårdsdesign - hur du skapar en harmonisk och mysig trädgård!

På en vandring (ca 1 timme) genom Lilla Grönas trädgård förklarar Viktoria hur man kan tänka för att få till en härlig trädgård som man gärna vill vistas i. Lördag den 22/10 börjar kursen 10.00 och sön den 23/10 börjar den kl 15.00.

Kursavgift 300kr inkl. fika.

Anmälan via sms till Viktoria 0702 48 52 61. Läs mer om Kursen Trädgårdsdesign på stående.

 

Trädgårdsbutik

Vi har fyllt butiken med härliga höstkransar, lyktor och fina fågelmatare som passar bra i höst- och vinterträdgården. Nu vill man även kura inne en del och därför har vi laddat upp med våra favorit krukväxter, för grönska måste man ju ha även om det börjar bli grått och brunt ute!

 

 

 

 

 

NOVEMBER – Trädgårdens träd och perenner har slumrat in men vi på Trip2garden hittar nya krafter i glädjen över att advent närmar sig. Vi börjar med en julinspirerad kurs på Håkesgård den 12-13 november.

 

Kom & upplev verklig julstämning på vårt vis!

Den 19-20 november blir det återigen Jul på Håkesgård som en härlig avslutning på Trip2gardens år. Då smyckar vi gården, butiken och trädgården med granar, kransar, levande ljus, hyacinter, granris och allt annat som hör julen till för att ni skall få era första härliga julkänslor. I ladan gnistrar ljusen & ni kan njuta av vårt härliga julbak...kanske tomten hälsar på till och med.

 

Vi har bundit kransar, gjort färdiga adventsljusstakar & fina planteringar som ni kan välja bland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DECEMBER – Nu vill vi bara njuta av doftande hyacinter, en sprakande varm bras och knarrande snö under våra fötter när man tar en runda i trädgården för att mata fåglar eller kolla in något vintervackert.

 

Nu hoppas vi att du hittar ett eller flera tillfällen att besöka oss. Det kommer bli ett fantastiskt år och vi ser fram emot att träffa dig!

 

 

Trädgårdstitten – Besök våra trädgårdar!

 

För 100kr (barn gratis) får du en skön grön stund i någon av våra trädgårdar, strosa runt, njut, dofta och hämta inspiration. Vi bjuder på en go kopp kaffe eller te och något gott till det som kan avnjutas på något mysigt ställe i trädgården.

 

Öppettider klockan 10.00–16.00

 

(OBS! vi har aldrig öppet samtidigt)

 

Vi har bara öppet våra trädgårdar vid de tillfällen det är Trädgårdstitten, tyvärr finns inte tid och kraft att ta emot besök vid andra tillfällen.

 

 

Trädgårdsbutiker

 

Våra två trädgårdsbutiker med fina trädgårdsprylar, redskap och trädgårdsdetaljer med kvalité och go känsla. I sortimentet finns även vaser och fat mm som är roliga att använda när man vill skapa något med naturens och trädgårdens gåvor. Här finns bara saker som vi själva gärna vill ha i våra trädgårdar eller i våra hem.

 

Butiken håller öppet samma dagar som Trädgårdstitten.

 

Välkommen!

Viktoria Johansson

Lilla Gröna

Moarna 24 a

432 76 Tvååker

 

Tel: 0340- 472 96

Mob: 0702- 48 52 61

E-post: viktoria@lillagrona.se

Marie Emilsson

Håkesgård, Stamnared 3

432 68 Veddige

 

Tel: 0340-54 21 79

Mobil: 0738-06 70 89

E-post: plan@trip2garden.se